Een groene kinderwagen

Ecological Textiles is betrokken bij de ontwikkeling van de duurzame kinderwagen die wordt gemaakt door Green Tom.
Green Tom is het bedrijf van Bart Bost, die al zo ongeveer zijn hele leven in de kinderwagenbranche zit en daarvoor onder andere een fabriek in Taiwan runt. Een paar jaar geleden besloot Bart dat het roer om moest. Hij wilde zijn productie zoveel mogelijk terugbrengen naar Europa, en daarbij het liefst gebruik maken van materiaal dat hier wordt verwerkt. Zo ontstond het idee van een “groene kinderwagen”.
greentomHet frame en de bekleding van de wagen is gemaakt van gerecyclede PET-flessen. Ecological Textiles is met name betrokken bij de ontwikkeling van het matrasje, het deel dus dat direct in contact komt met het kindje zelf. Het matrasje heeft een vulling van uit Nederland afkomstige wol, die is verwerkt met vlas. De vlas is afkomstig uit de relatief weinige productiegebieden die we in West-Europa nog hebben, met name West Vlaanderen, Noord-Frankrijk.
De productie van het matrasje gebeurt helemaal in Nederland. Een kinderwagen met een geweldig verhaal en … het blijkt een aansprekend product. Green Tom timmert er internationaal mee aan de weg.
https://www.youtube.com/watch?v=in2GepWKYyY